Quesadillas

Quesadillas är väl egentligen inte så mycket ett recept, mera en liten enkel maträtt.

Ta några tortilla, strö riven ost på halva brödet. Hacka jalapeños och skär skinka i bitar. Fördela på den rivna osten och ta sedan lite extra ost ovanpå igen :] *Mmm, ost*

Vik över andra delen av brödet och stek lite lätt i en panna, klipp dem sedan på mitten för att få i mindre och trevligare storlek. Glöm för guds skull inte att ha salsa och cream fraich att doppa i. Klaaaaaaaaaaart! Mycket gott och kompetent!

Biskvier

Biskvier är nog det bakverk som jag ätit oftast på cafeér. Igår testade jag att för första gången baka egna! Jag hade inte ens nån aning om vad de innehöll innan, att det te x. var mandelmassa i botten!

Med ett rivjärn smular man ner 200g mandelmassa, tillsätter ½dl socker + en äggvita. Blandade ihop till en deg och sedan pluppade jag ut små klumpar på en plåt. De skulle enligt receptet bli 20st, jag fick ihop 12.. i lite varierande storlekar ;]

Grädda i ugnen 20min på 175°, sedan ut på ballkongen för att snabbt svalna av.

Till smörkrämen geggar man ihop 150g smör, 400g florsocker, 1tsk vaniljsocker, 2tsk grädde och 2msk kakao. Tydligen skulle man först vispat smöret, men eftersom jag inte läste det föräns efter att jag blandat i allt i samma skål så blev det inte så. Knådade ihop allt tillsammans istället.

Smörkrämen brer jag sedan ut på mandelbottnarna med en kniv, gick lättare än vad jag trodde. Sedan smälte jag först vit choklad och doppade de små biskvierna i och de större fick vanlig mörk cholkad.

Blev ganska impad av mig själv, både snygga och goda! Blir hungri bara av bilden! :]


( Fick betyget "Konditori-god" av Kalle :] )

RSS 2.0